Fűre lépni szabad!

Hónap: 2023 július

„advallem, que dicitur Evetes” A völgy, amit Evetesnek hívnak

De mi a kapcsolat a mókus és a hóvirág között?

Hidegkútról a Séd mentén Balatonfüred felé haladva vár minket az Evetes völgy, amely feltehetőleg a névadáskor feltűnően sok mókusról kapta a nevét. Hiszen a régi nyelvjárási evet szó mókust jelent. (Forrás: Magyar Nyelvőr. 106. évfolyam 1982. január-március. Akadémia Kiadó.Budapest)

A völgyben februárban pedig gyönyörű hóvirág mező vár minket.

Szeretettel várjuk Vendégeinket egész évben, akár túravezetéssel.

Vidéki hangulat

„Ez a hely visszahozza a régi szép időket…”

Megmelengette a szívemet ez az írás, ami a fali üzenő táblán várt a vendégház konyhájában. Nem vagyok vendéglátós. Három gyermekes anya vagyok, s pedagógus. Amikor vendéget várok rájuk hangolódom, valójában úgy mint a gyermekekre, akiket fejlesztek, vagyis inkább csak olyan környezetet teszek köréjük, amiben fejlődhetnek. Az Evetesnél is ez a célom. Olyan harmonikus környezetet létrehozni, amiben egyszerűen csak jó lenni. Ezért mindig átgondolom mivel tudnék örömet okozni az éppen hozzánk látogatóknak. Remélem még sok vendégnek a kedvébe tudok járni, s belecsempészhetem életükbe a vidék hangulatát…

Itt garantált a pihentető alvás

Egyik vendégünk írta Rólunk:
„A házigazda nagyon kedves, pár percre lakik a vendégháztól ugyanebben az utcában és mindenben nagyon segítőkész.
Hidegkúton nagyon jó a levegő és ami a legfontosabb, olyan kényelmes az ágy és kellemes az ágynemű, hogy a férjemnek ilyen ágyneműt kellett vennem, mert otthon nem aludt olyan jó, mint itt.”